Family Package

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ

 BILBAO , Spain
 26th Jun - 25th Sep
1,590 / Person

This package is not available!

Overview


Είναι ένα ταξίδι σχεδιασμένο με σκοπό να διεισδύσουμε στα άδυτα της βασκικής κουζίνας, γι’ αυτό άλλωστε θα επισκεφθούμε το Μπιλμπάο και το Σαν Σεμπαστιάν, όπου εντοπίζονται τα περισσότερα (αναλογικά) βραβευμένα εστιατόρια με αστέρια Michelin. Καλό φαγητό, όμως, χωρίς καλό κρασί δε γίνεται, γι’ αυτό λοιπόν έχουμε συμπεριλάβει επίσκεψη σε εξαιρετικό οινοποιείο, στην πιο φημισμένη οινοπαραγωγό περιοχή της Ισπανίας, τη Ριόχα, όπου θα δοκιμάσουμε τοπικά κρασιά σε κορυφαίο οινοποιείο-αρχιτεκτονικό αριστούργημα, ενώ στο Σαν Σεμπαστιάν θα γευτούμε και txakoli, το γνωστό τοπικό λευκό κρασί. Στο ταξίδι μας, φυσικά, θα μας συνοδέψει ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, πεπειραμένος γευσιγνώστης και κριτικός εστιατορίων, ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να μας μυήσει στον μαγικό κόσμο της βασκικής κουζίνας.

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος είναι πεπειραμένος γευσιγνώστης και κριτικός εστιατορίων στο «Αθηνόραμα». Έχει διατελέσει επί πολλά χρόνια Academy Chair για τον θεσμό Worlds 50 Best Restaurants και ταξιδεύει στον πλανήτη δοκιμάζοντας κορυφαία εστιατόρια.

 • Σπάνια διαμονή τριών διανυκτερεύσεων σε κεντρκή περιοχή στο Σαν Σεμπαστιάν, για να είστε μέσα στη ζωή την υψηλότερη περίοδο και για να απολαύσετε τις καλοκαιρινές χάρες του διάσημου θέρετρου.
 • Διαμονή δύο διανυκτερεύσεων σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Μπιλμπάο.
 • Οινογνωσία σε εξαιρετικό οινοποιείο.
 • Επτά γεύματα - δείπνα προσεκτικά επιλεγμένα σε ειδικά εστιατόρια με μεγάλο κόστος (διαβάστε στο ημερήσιο πρόγραμμα).
 • Είσοδος στο μουσείο Γκουγκενχάιμ και ξενάγηση με διπλωματούχο ξεναγό επιπλέον του έλληνα αρχηγού
 • Οι κρατήσεις στα εστιατόρια που αναφέρουμε έχουν γίνει για την ομάδα των ταξιδιωτών και ισχύουν για κρατήσεις έναν μήνα πριν από την αναχώρηση. Για τους ταξιδιώτες που θα πραγματοποιήσουν κράτηση σε λιγότερο από έναν μήνα από την ημερομηνία αναχώρησης ενδέχεται να έχουμε αλλαγές στις αναφερόμενες υπηρεσίες, οπότε θα ενημερωθούν ανάλογα και θα αποφασίσουν αν θέλουν να συμμετάσχουν.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων,  φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 250

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ 
προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Πέντε διανυκτερεύσεις συνολικά, στο Σαν Σεμπαστιάν και στο Μπιλμπάο σε ξενοδοχειο 4 *.
 • Είσοδος στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ.
 • Οινογνωσία σε επιλεγμένο οινοποιείο.
 • Επτά ειδικά γεύματα-δείπνα δείτε αναλυτικά στο πρόγραμμα .
 • Έμπειρος Έλληνας ξεναγός. Επιπλέον ξεναγήσεις με τοπικό ξεναγό πέραν του Έλληνα ξεναγού-συνοδού".

Αναχωρήσεις από ΑθήνA 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  26/6/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα – 6 ημέρες.  - Τιμή από 1590€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 1590 € 250 €
  Twin Room 1590 € 250 €
  Triple Room 1590 € 250 €
  Single Room 2080 € 250 €
 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/8/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα – 6 ημέρες.  - Τιμή από 1590€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/9/2021 - Αναχώρηση από Αθήνα – 6 ημέρες.  - Τιμή από 1590€

0.0/5

(0 Review)

Tour Overview

Γαστρονομικό Ταξίδι στη Χώρα των Βάσκων

Ταυτότητα προορισμού Γαστρονομικό Ταξίδι στη Χώρα των Βάσκων Το Versus Travel διοργανώνει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στη Χώρα των Βάσκων σε συνεργασία με τον γνωστό γευσιγνώστη Δημήτρη Αντωνόπουλο. Διάσημη για τη γαστρονομία της, η πανέμορφη αυτή αυτόνομη περιφέρεια της Ισπανίας αποτελεί περιζήτητο και αγαπημένο προορισμό για ψαγμένους ταξιδιώτες απ’ όλο τον πλανήτη. Αρκεί να αναφέρουμε ότι έχει την υψηλότερη συγκέντρωση αστεριών Michelin ανά κάτοικο στην υδρόγειο, με 48 αστέρια και ανάμεσά τους τέσσερα 3άστερα και ένα 2άστερο εστιατόριο! Σε αυτό το χορταστικό ταξίδι θα περιπλανηθούμε τσιμπολογώντας στα περίφημα pintxo-sbar (τα τάπας των Βάσκων) στο γραφικό Σαν Σεμπαστιάν και στο Μπιλμπάο, θα πιούμε τα καλύτερα gin tonic στην υφήλιο, θα ψωνίσουμε σε φανταστικές, ανοιχτές και κλειστές λαϊκές αγορές και σε ονομαστά ντελικατέσεν, θα πιούμε ορεκτικά βερμούτ που συνηθίζουν οι Ισπανοί πριν από το μεσημεριανό τους (la hora del vermut), θα απολαύσουμε κορυφαία ρεστοράν της περιοχής, θα γεμίσουμε τα ποτήρια μας με μηλίτη «σίδρα», σημαδεύοντας το ποτό που ρέει από μεγάλα βαρέλια συμμετέχοντας σε γεύμα-λαϊκή γιορτή. Και, φυσικά, θα απολαύσουμε εκ των έσω την αύρα πανέμορφων ιστορικών πόλεων, θα κάνουμε βουτιά στην αρχιτεκτονική, τη μόδα και την τέχνη, επισκεπτόμενοι το μοναδικό Μουσείο Γκούγκενχαϊμ που σχεδίασε ο Φρανκ Γκέρι, το εντυπωσιακό οινοποιείο που έχει σχεδιάσει ο ίδιος, και άλλα μικρότερα μουσεία, με αριστουργήματα της μόδας, της ζωγραφικής και της γλυπτικής. Θα περιπλανηθούμε στην Ισπανία, αλλά θα πάμε και στο κοσμοπολίτικο Μπιαρίτζ στη Γαλλία για να δούμε την άλλη πλευρά των Βάσκων. Το ταξίδι αυτό θα σας μείνει αξέχαστο!

Included

 • 5

Excluded

Itenary

Day 1
 • 1η μέρα αθήνα μπιλμπαο μεσημεριανο γευμα σε διάσημο γκουρμέ εστιατόριο) Συνάντηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, από όπου θα πετάξουμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Χώρα των Βάσκων και το Μπιλμπάο. Άφιξη στην πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το πιο γευστικό καλωσόρισμα στη Χώρα των Βάσκων μάς περιμένει σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά και όμορφα pintxos-bar της πόλης, το οποίο έχουμε επιλέξει για εσάς (οι Βάσκοι αποκαλούν «πίντσος» τα τάπας). Εδώ, σε ένα διατηρητέο κτίριο του 1903, γεμάτο από τοιχογραφίες, αραβικά πλακάκια, βιτρό, σκαλιστά ταβάνια και περίτεχνους πολυελαίους που θυμίζουν παλάτια στην Ανδαλουσία, θα πάρουμε μια πρώτη γεύση της πλούσιας βασκικής κουζίνας (περιλαμβάνεται το μεσημεριανό). Πόλη μέχρι πρότινος άκρως βιομηχανική, το Μπιλμπάο πέρασε στα τέλη του περασμένου αιώνα μια σοβαρή κρίση… ταυτότητας: η βιομηχανία έπνεε τα λοίσθια και οι Αρχές της πόλης πήραν μια τολμηρή απόφαση για να δώσουν στην πόλη τους την ώθηση που χρειαζόταν, αποφασίζοντας να ποντάρουν στον πολιτισμό: το μέλλον τούς δικαίωσε και το Μπιλμπάο απογειώθηκε, γνωρίζοντας ραγδαία τουριστική ανάπτυξη και φιγουράροντας πλέον ανάμεσα στις πιο ευημερούσες πόλεις της Ισπανίας. «Ναυαρχίδα» του τουριστικού προϊόντος της πρωτεύουσας των Βάσκων είναι το παγκοσμίου φήμης Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, το οποίο φυσικά θα επισκεφθούμε, ένα αρχιτεκτονικό επίτευγμα διά χειρός Φρανκ Γκέρι και σήμα-κατατεθέν της πόλης, καθώς προκάλεσε παγκόσμια εντύπωση με τον ριζοσπαστικό σχεδιασμό του. Το Γκούγκενχαϊμ καμαρώνει, επίσης, και για το «Νerua», το γκουρμέ εστιατόριό του, βραβευμένο με αστέρι Michelen, στο οποίο ο σεφ Γιοσεάν Αλίγια (Josean Alija) «κεντάει» μια έντεχνη κουζίνα, που εστιάζει σε εξαιρετικά υλικά, μεταφράζοντας κλασικά πιάτα των Βάσκων σε μια πιο δημιουργική προσέγγιση. Το βράδυ θα δειπνήσουμε στο διάσημο εστιατόριο «Nerua» (μενού 5 πιάτων 100€ με κρασί – περιλαμβάνεται). Αμέσως μετά το δείπνο επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Προσφορά του γραφειου Πριν από το δείπνο θα σας κεράσουμε ένα εξαιρετικό δροσιστικό gin tonic σε ένα rooftop που επιλέξαμε, με φανταστική θέα στο -σαν γλυπτό από τιτάνιο- κτίριο Γκούγκενχαϊμ Μπιλμπάο, το οποίο αιχμαλωτίζει το φως του ήλιου που πάει να δύσει και βρίσκεται ακριβώς απέναντί του.

Day 2
 • 2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΕΛΤΣΙΕΓΚΟ (Οινογνωσία) – ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Δείπνο) Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε τη Μερκάντο ντε λα Ριβέρα, μια τεράστια αγορά τροφίμων που στεγάζεται σε ένα πανέμορφο αρτ ντεκό κτίριο, στις όχθες του ποταμού Νερβιόν. Οι Βάσκοι δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στις φρέσκες πρώτες ύλες, επομένως εδώ θα βρούμε ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην Εουσκάντι (Χώρα των Βάσκων), όπως και εστιατόριο με τάπας. Στη συνέχεια θα κινηθούμε προς την περιοχή της Ριόχα, την πιο φημισμένη οινοπαραγωγό περιφέρεια της Ισπανίας, όπου θα επισκεφθούμε το οινοποιείο Marqués de Riscal, στην πόλη Ελτσιέγκο. Το εντυπωσιακό σε αυτό το οινοποιείο είναι ότι μοιάζει καταπληκτικά με το κτίριο του Μουσείου Γκούγκενχαϊμ, γεγονός όχι τυχαίο, μια και σχεδιαστής αυτού του κτιρίου είναι επίσης ο Φρανκ Γκέρι. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους του Marqués de Riscal, που θεωρείται το πιο φημισμένο ισπανικό chateau του 21ου αι., και φυσικά θα δοκιμάσουμε κρασιά της τοπικής παραγωγής (περιλαμβάνεται η οινογνωσία). Για το βράδυ θα δειπνήσουμε σε κορυφαίο τάπας μπαρ του Μπιλμπάο (περιλαμβάνεται). Διανυκτέρευση. Προσφορά Θα σας παρέχουμε λίστα με τα καλύτερα καφέ και ζαχαροπλαστεία του Μπιλμπάο και θα επισκεφτούμε δύο προχωρημένα concept stores.

Day 3
 • 3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΤΟΛΟΣΑ (Μεσημεριανό σε παραδοσιακή ασαδόρ) – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ Η γαστρονομική μας περιήγηση στη Χώρα των Βάσκων θα συνεχιστεί στην πόλη Τολόσα, περίπου 100 χλμ. ανατολικά του Μπιλμπάο. Σήμα-κατατεθέν της πόλης (τουριστικά, γαστρονομικά, ακόμα και αρχιτεκτονικά) είναι η αγορά Τινγκλάδο, η ανοιχτή αγορά που κάθε Σάββατο φιλοξενεί ένα αληθινό πανηγύρι γεύσεων, αρωμάτων και χρωμάτων,συγκεντρώνοντας τους καλύτερους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε το γεύμα μας στο διάσημο «Casa Julián», μια εξαιρετική παραδοσιακή ταβέρνα (στα Ισπανικά αποκαλείται «asador», δηλαδή ψησταριά) με καταπληκτικά κρέατα, που τιμούν ιδιαίτερα κορυφαίοι σεφ της χώρας, όπως ο παγκοσμίου φήμης Φεράν Αντριά (περιλαμβάνεται το μεσημεριανό). Μετά το γεύμα μας θα αναχωρήσουμε για το Σαν Σεμπαστιάν, που θεωρείται νούμερο 1 γαστρονομικός προορισμός της Ευρώπης. Χτισμένη σε ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον ανάμεσα σε δύο αμμουδερές παραλίες, η Ντονόστια (όπως λέγεται στα βασκικά το Σαν Σεμπαστιάν) κατέχει ένα ιδιαίτερο ρεκόρ: η Παλιά Πόλη της έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μπαρ ανά τετραγωνικό μέτρο στην Ισπανία, ενώ ολόκληρη η πόλη έχει τέσσερα εστιατόρια με 3 αστέρια Michelin, την ώρα που μια πόλη σαν την Αθήνα με υπερπολλαπλάσιο πληθυσμό δεν έχει κανένα! Το απόγευμα μπορούμε να ακολουθήσουμε τον αρχηγό μας σε μια βόλτα στα τάπας μπαρ του Σαν Σεμπαστιάν. Μια αγαπημένη, άλλωστε, συνήθεια ντόπιων και επισκεπτών εδώ είναι ακριβώς αυτή, το λεγόμενο «txikiteo» (τσικιτέο), δηλαδή pintxo-μπαρότσαρκα, επισκεπτόμενοι διαδοχικά πολλά pintxos bar, δοκιμάζοντας παντού από λίγα pintxos. Διανυκτέρευση στο Σαν Σεμπαστιάν. Προσφορά *Το Σαν Σεμπαστιάν είναι ο παράδεισος του gin tonic και στα εξαιρετικά μπαρ του απολαμβάνεις μια μοναδική κουλτούρα οινογευσίας. Θα σας παρέχουμε λίστα με μπαρ που το φτιάχνουν εξαιρετικά, καθώς επίσης και λίστα με τα καλύτερα καφέ και εστιατόρια του Σαν Σεμπαστιάν.

Day 4
 • 4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ (Σπέσιαλ μεσημεριανό σε μπαρ-ρέστοραν που ειδικεύεται στη «σίδρα» και βραδινό σε διάσημο τάπας μπαρ) Μετά το πρωινό μας θα απολαύσουμε μια βόλτα στην πόλη ή έναν χαλαρωτικό περίπατο στην παραλία. Η λεγόμενη Κόντσα είναι η μεγαλύτερη από τις δύο αμμουδιές του Σαν Σεμπαστιάν, σε τέλειο ημικυκλικό σχήμα, και γνωρίζει μεγάλες δόξες το καλοκαίρι. Το αγαπημένο παραδοσιακό ποτό των Βάσκων είναι η sidra (σίδρα = μηλίτης οίνος), λατρεύουν μάλιστανα την απολαμβάνουν στα sagardotegi, μπαρ-εστιατόρια που ειδικεύονται στη σίδρα, όπου πίνουν σημαδεύοντας με το ποτήρι τον μηλίτη που ρέει από μεγάλα βαρέλια. Έχουμε επιλέξει για εσάς ένα από τα καλύτερα sagardotegi, στο οποίο και θα απολαύσουμε παραδοσιακές βασκικές σπεσιαλιτέ με συνοδεία άφθονης σίδρας. Το γεύμα περιλαμβάνει ομελέτα με σπέσιαλ παστό μπακαλιάρο, τηγανητό παστό μπακαλιάρο με πιπεριές, rib-eye στα κάρβουνα και γλυκό κυδώνι με φουντούκια και αμύγδαλα. Προαιρετικά προτείνεται γεύμα στο εστιατόριο «Mugaritz», ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, με μόνιμη παρουσία στα top-10 World’s 50 Best Restaurants και βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin. Η κουζίνα του σεφ Αντόνι Λουίς Αντούριθ (Andoni Luis Aduriz) αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία με μια ιντελεκτουέλ δημιουργική γαστρονομία χωρίς προηγούμενο. Προηγείται ξενάγηση στον μοναδικό βοτανικό κήπο, όπου καλλιεργούνται πάνω από 100 βότανα και λουλούδια που χρησιμοποιούνται όλα στην κουζίνα (μενού €204, ποτά έξτρα, χρειάζεται πολύ έγκαιρη προκράτηση). Το βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε εξαιρετικό τάπας μπαρ του Σαν Σεμπαστιάν, στο οποίο συχνάζουν οι καλύτεροι σεφ της πόλης, βραβευμένο πολλές φορές για τα δημιουργικά pintxos του (περιλαμβάνεται). Διανυκτέρευση στο Σαν Σεμπαστιάν. Προσφορά Επίσκεψη σε ένα παλιό εργοστάσιο καπνού που έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο διεθνές πολιτιστικό κέντρο και από την ταράτσα του απολαμβάνεις φανταστική θέα της πόλης.

Day 6
 • 6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΑΘΗΝΑ Αφού απολαύσουμε την πρωινή μας βόλτα στο Σαν Σεμπαστιάν, χορτασμένοι πια από τις πλούσιες εικόνες, αλλά κυρίως από τις γεύσεις της Χώρας των Βάσκων, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο του Μπιλμπάο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.